مهاجرت

همین حالا مشاوره تلفنی رایگان دریافت کنید

زمان پاسخگویی:
شنبه تا پنجشنبه 09:00 الی 19:00

(داخلی 2) 328 45 - 021
بورسیه تحصیلی در آمریکا

بورسیه تحصیلی در آمریکا

ایالات متحده‌ی آمریکا فقط بزرگترین و محبوب‌ترین مقصد تحصیلی برای داوطلبان دوره‌ی دکترا در جهان نیست، بلکه یکی از منحصربه‌فردترین کشورها در زمنیه ی تحصیل محسوب می‌شود. رویکرد ایالات متحده‌ی آمریکا به تحصیلات تکمیلی، با رویکرد بریتانیا و کشورهای اروپایی تفاوت‌های اساسی دارد و شامل دوره‌‌های آموزش ساختاری است که در کنار تحقیقات مستقل، آموزش‌های جامعی ارائه می‌دهد. این ویژگی‌های منحصربه‌فرد، جذابیت تحصیل در آمریکا را افزایش داده است (به هر حال، حضور ده‌ها هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این کشور، نمی‌تواند اشتباه باشد). اما این مسئله همچنین می‌تواند منجر به برخی سوءتفاهم‌ها نیز شود- به‌ویژه وقتی بحث به هزینه‌ها و بورسیه‌های تحصیلی می‌رسد. تصمیم‌گیری در مورد تحصیل در ایالات متحده سخت است چون گزینه‌های خیلی زیادی وجود دارد. فکر کردیم شاید دوست داشته باشید بدانید که طبق آمار سال 2021 Times Higher Education World University Rankings دانشگاه‌های برتر در ایالات متحده کدام دانشگاه‌ها هستند. صد و هشت و یک دانشگاه و کالج ایالات متحده در بین بهترین‌ها هستند و هر وقت بخواهید در ایالات متحده تحصیل کنید همیشه یک گزینه ی برتر در دسترس شما است. تقریباً تمام ایالت‌ها و 130 شهر در فهرست دانشگاه‌های برتر قرار دارند. ایالت کالیفرنیا با داشتن 15 دانشگاه دارای بیشترین تعداد است. نیویورک با 13، تگزاس با 12 و ماساچوست با 10 دانشگاه در رده‌های بعدی قرار دارند. دانشگاه‌های برتر در این رنکینگ در این ایالت‌‌ها متمرکز هستند و به داشتن فرصت‌های تحصیلی در مقاطع بالا معروف هستند. پنج دانشگاه برتر در کالیفرنیا و ماساچوست قرار دارند.

در واقع، معمول است که دانشگاه‌های آمریکا بودجه‌ای را برای تحصیل دانشجویان خود تامین کنند و نسبتاً نادر است که خود دانشجویان بتوانند در دوره‌‌های تحصیلات تکمیلی، فقط به منابع مالی خود تکیه کنند. قیمت ظاهری مقطع دکترا در آمریکا، ممکن است بالا به‌نظر برسد، اما احتمالاً قیمتی نیست که در آخر پرداخت خواهید کرد. بورسیه‌های تحصیلی، انواع مختلفی در آمریکا دارد. بورسیه‌های تحصیلی 'Full-Ride' هزینه‌های زندگی و سایر هزینه‌ها را پوشش می‌دهند. از دیگر گزینه‌های معمول، می‌توان به تخفیف بخشی از هزینه‌ها یا معافیت کامل از پرداخت هزینه‌ها اشاره کرد. در کل، بورسیه‌ی دانشگاه‌های خصوصی بیشتر از دانشگاه‌های دولتی است (البته هزینه‌های تحصیل بالاتری نیز خواهند داشت). شما می‌توانید با برخی از بورسیه‌های دکترا با استفاده از ابزار رسمی طراحی شده توسط وزارت آموزش ایالات متحده‌ی آمریکا آشنا شوید. هر چند این نتایج کامل نیستند. شما حتماً باید با دانشگاه مورد نظر خود نیز مشورت کنید. دانشگاه‌های آمریکا به گران بودن شهرت دارند و هزینه‌های اولیه‌ی مقطع دکترا می‌تواند این مسئله را تائید کند. اما این همه‌ی ماجرا نیست. در واقع، بسیاری از موسسات به دانشجویان بورسیه‌ی تحصیلی به‌صورت کمک هزینه یا موقعیت استادیاری می‌دهند.

اسامی بورسیه تحصیلی آمریکا

بورسیه تحصیلی آمریکا از سه طریق به دانشجویان اعطا می شود: بورسیه های دولتی، بورسیه های غیر دولتی و بورسیه های دانشگاهی. بورسیه تحصیلی آمریکا برای دانشجویان بین المللی از طریق دولت دو نوع است:

برنامه دانشجوی بین المللی فول برایت

  • محبوب ترین بورس تحصیلی آمریکا ست که به دانشجویان در مقطع کارشناسی، متخصصان و هنرمندان جهت تحصیل در آمریکا برای یک سال یا بیشتر، به غیر از رشته های پزشکی، اعطا می شود.

بورسیه تحصیلی هوبرت هامفری

  • بورسیه ای است که به متخصصین بین المللی جهت تحصیل در دانشگاه های امریکا به مدت 10 ماه، اعطا می شود.

بورسیه های غیر دولتی آمریکا از تعدد بیشتری برخوردار هستند. انواع این بورسیه عبارت است از:

بورسیه تحصیلی تابستانی Abbey Road

  • شامل بورسیه 1000 دلاری برای دانشجویان رشته هنر و زبان و کمک هزینه 500 دلاری برای دوره تابستانی درون ایالات می باشد.

جوایز رهبری جامعه مدنی

بورسیه کامل شامل پرداخت هزینه کامل تحصیل و زندگی برای دانشجویان کشورهایی که واجد شرایط باشند جهت تحصیل در آمریکا یا کشور میزبان دیگر، در مقطع کارشناسی ارشد اعطا می شود.

بورسیه اوتیسم دیوید پ.شاپیرو

  • بورسیه به ارزش 1000 دلار برای دانشجویان مبتلا به اوتیسم

اعطای کمک هزینه تحصیلی

برای سه نفر برنده از بین تمام دانشجویان بین 16 تا 35 ساله (داخلی و بین المللی و در هر سطح تحصیلی) تا سقف 2000 دلار. جهت ورود، داشتن یک مقاله 500 کلمه ای در مورد آموزش آنلاین، چند زبانی و توسعه حرفه ای نیاز است.

  • بورسیه های مختص دانشجویان آسیایی
  • بورسیه تحصیلی آمریکا برای دانشجویان زن
  • بورسیه تحصیلی آمریکا برای دانشجویان کارشناسی ارشد
  • بورسیه تحصیلی آمریکا برای دانشجویان کشورهای پیشرفته

بورسیه تحصیلی آمریکا و شرایط اخذ آن

بر هیچ کسی پوشیده نیست که ایالات متحده آمریکا یکی از گران ترین کشورها برای تحصیل در مقاطع عالی است، بنابراین اخذ بورسیه آمریکا یکی از روش های تسهیل کننده این امر می باشد. تفاوت بورسیه با حمایت مالی در آن است که پس از دریافت بورسیه تحصیلی آمریکا نیازی به باز گرداندن مبلغی نیست. بورسیه هایی که به دانشجویان بین المللی تعلق می گیرد متفاوت از بورسیه دانشجویان آمریکایی است. یکی از شروط اصلی و مهم جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا و تحصیل در آمریکا داشتن قبولی آزمون های ACT و یا  SAT است. بسته به نوع دانشگاه و شرایط تحصیلی و نوع بورسیه ای که قصد اخذ آن را دارید، می توانید در یکی از دو آزمون فوق شرکت نمایید. سوالات آزمون SAT در سه بخش ریاضی، درک مطلب و نگارش و با نمره حداکثر 800 در هر بخش برگزار می گردد. آزمون ACT نیز یکی از دیگر آزمون ها جهت اخذ پذیرش و بورسیه تحصیلی آمریکا می باشد. ساختار این آزمون به این شکل است که از چهار بخش تستی تشکیل شده و این بخش ها شامل زبان انگلیسی، ریاضیات، روخوانی و تحلیل علمی می باشد. آزمون ACT هم چنین دارای یک بخش نگارشی است که اختیاری است و از نگارش آزمون GRE بسیار آسان تر است. از دیگر شروط و معیار های اصلی جهت اخذ بورسیه تحصیلی آمریکا داشتن معدل بالا، مدرک زبان معتبر با نمره بالا، داشتن استعداد های فردی، نیاز مالی و یا مجموعه ای از کل این موارد می باشد.




بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی

بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی برای دانشجویان بین المللی قابل دریافت است. طول دوره کارشناسی آمریکا به طور معمول 4 سال می باشد. بورسیه تحصیلی آمریکا به دانشجویانی ارائه می شود که از نظر تحصیلی در سطح بالایی باشند و عملکرد خوبی در امتحان ها از خود نشان دهند. هزاران نوع بورسیه تحصیلی در آمریکا وجود دارد که به دانشجویان داخلی و بین المللی اعطا می شود. این بورسیه ها از منابع مالی متنوعی تامین می شوند. این حامیان مالی عبارتند از:

  • دولت فدرال، ایالات و ادارات دولتی
  • کالج ها و دانشگاهها
  • شرکت ها
  • خیریه ها
  • گروه های حامیان مالی

بورسیه های تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی از حیث بورسیه های رشته ای به رشته های حسابداری، روانشناسی، مهندسی ها شامل مهندسی هوافضا، شیمی، صنعتی، تولیدی و مهندسی سیستم تعلق می گیرد.

بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد

بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد نیز ارائه می شود. طول دوره کارشناسی ارشد آمریکا به طور معمول بین 12 ماه (در برخی رشته ها) تا دو سال می باشد. تعدد بورسیه ها در کارشناسی بیشتر از کارشناسی ارشد است. بورسیه ها در دوره کارشناسی ارشد به سه دسته مرتبط با دانشگاه، مرتبط با دانشجو و مرتبط با موضوع دسته بندی می شوند. بورسیه تحصیلی آمریکا مرتبط با رشته به فارغ التحصیلان دوره کارشناسی رشته های زیر اعطا می شود:

  • معماری
  • تجارت شامل منابع انسانی، روابط کاری و مدیریت پروژه
  • وکالت
  • ریاضیات
  • روانپزشکی

دوره های کارشناسی ارشد برای دانشگاه ها و کالج ها از اهمیت فراوانی برخوردارست به همین دلیل بورسیه های تحصیلی گوناگونی برای این مقطع در نظر گرفته اند. کمک هزینه تحصیلی شعب کالج ها و دانشگاه ها شامل هزینه های تحصیل و همینطور هزینه های زندگی فرد می باشد.

بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع دکترا

بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع دکترا نیز به دانشجویان ارائه می شود. به طور کلی تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا 5 سال به طول می انجامد که البته رشته به رشته متفاوت است. دکترا در رشته های علوم به طور متوسط بین 5 تا 7 سال و در رشته های انسان شناسی یا روانشناسی 8 تا 10 سال ممکن است به طول بیانجامد. دولت فدرال منبع اصلی تامین بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع دکترا می باشد. بورسیه های تحصیلی خصوصی توسط منابعی با اهداف منحصر بفرد در زمینه آموزش و پرورش اعطا می گردد. کارفرمایان دانشجویان دوره دکترا نیز جهت تکمیل آموزش نیروهای خودی سرمایه گذاری نموده و کمک هزینه تحصیلی اعطا می نمایند. درخواست رایگان کمک دانشجویی فدرال (FAFSA) یک فرم آشنا برای دانشجویان مقاطع کارشناسی و دکترا است که درخواست حمایت مالی از دولت فدرال دارند. همواره این فرم را پیش از مهلت نهایی آن پر نمایید.

دانشگاه ها منابع اصلی بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع دکترا هستند. از آنجا که هزینه تحصیل در این مقطع بسیار بالاست، دانشگاه ها با کمک های مالی به دانشجویان مستعد و ممتاز سعی در جذب افراد با استعداد دارند. کالج کلمبیا در شهر نیویورک، مرکز هری رانسوم در دانشگاه تگزاس، کتابخانه لیلی در دانشگاه ایندیانا در بلومینگتون میزبان چندین کمک هزینه تحصیلی در مقطع دکترا هستند.

دوره دکترا عمدتا همراه با تحقیقاتی است که نیازمند زمان و دسترسی به منابع خاص می باشد. جهت کاهش هزینه ها در طول این دوره های تحقیقاتی پیشرفته، منابع خصوصی با موسسات و مراکز آموزشی همکاری کرده تا بورسیه ها و کمک های تحصیلی مناسبی را برای محققین نیازمند فراهم آورد. این کمک های مالی گسترده در زمینه هایی مانند علوم اجتماعی، اقتصاد، زبان شناسی و مطالعات خاورمیانه، ژنوم، بیوتکنولوژی، نوروبیولوژی و فیزیولوژی فراهم می آورد. سازمان های شناخته شده زیر کمک هزینه های تحصیلی برای نامزدهای دکترای زن و اقلیت ها فراهم می آورند:

  • صندوق کالچ یونگ انرو
  • صندوق بورسیه تحصیلی اسپانیایی
  • NAACP
  • جامعه مهندسین حرفه ای اسپانیا
  • انجمن زنان در علوم
  • جامعه مهندسین زن
  • اتحادیه بین المللی مدرسین مدرسه سیاه




بورسیه تحصیلی آمریکا و مدارک مورد نیاز

اخذ بورسیه تحصیلی آمریکا همانند اخذ پذیرش دانشگاه های آمریکا اهمیت دارد. همان طور که پیش تر گفته شد دریافت بورسیه تحصیلی آمریکا نیازمند دارا بودن شرایطی از قبیل دارا بودن معدل بالا و عملکرد عالی تحصیلی است. یکی از مهم ترین چیزهایی که باید حتما در نظر بگیرید این است که قبل از درخواست بورسیه با یکی از مشاورین دانشگاه موردنظر ارتباط برقرار کرده و به اطلاعات بیشتری دست پیدا کنید.

برخی از مدارکی که جهت اخذ بورسیه تحصیلی آمریکا مورد نیاز است همان مدارکی است که در زمان درخواست پذیرش کارشناسی یا کارشناسی ارشد از شما درخواست می شود. مدارک مورد نیاز جهت درخواست بورسیه تحصیلی آمریکا عبارتند از:

  • فرم پر شده درخواست بورسیه تحصیلی
  • کپی پاسپورت
  • کپی دیپلم
  • مدرک زبان انگلیسی (برای انگلیسی: آیلتس، تافل، کمبریج/ برای اسپانیایی: DELE / فرانسوی: DELF یا DALF / آلمانی:  DSH ، TestDaf ، OSD ، telc )
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه
  • فرم CV یا رزومه
  • نمرات آزمون استاندارد ( SAT، ACT،GRE ،GMAT)

اسناد اضافی که ممکن است درخواست شود شامل:

  • مقاله
  • نمونه کار
  • اطلاعات مالی والدین از جمله درآمد مالیاتی
  • دریافت مشاوره رایگان پزشکی

لازم به ذکر است که تمامی مدارک پیش از ارسال باید به زبان انگلیسی ترجمه رسمی شوند.

بورسیه تحصیلی آمریکا و ویزای آن

پس از اخذ پذیرش همراه با بورسیه تحصیلی آمریکا فرد متقاضی نیازمند اخذ ویزای تحصیلی آمریکا است. ویزای تحصیلی آمریکا بسته به نوع کالج و دانشگاه و یا دوره تحصیلی به دو نوع F و M تقسیم می شود. شخص در ابتدا باید فرم درخواست آنلاین ویزا با نام DS-160 را تکمیل نموده و از صفحه تایید فرم درخواست جهت مصاحبه حضوری پرینت بگیرد. برای افراد در سنین 79- 14 سال انجام مصاحبه حضوری در سفارت کشور مبدا جزو الزامات است. از آنجاییکه آمریکا در ایران سفارتی ندارد متقاضیان می توانند برای انجام امر مصاحبه به کشور های اطراف مانند امارات، ترکیه و … مراجعه نمایند.

سایر مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی آمریکا عبارت است از:

  • پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه انقضا
  • تاییدیه فرم درخواست DS-160
  • رسید پرداخت هزینه درخواست
  • عکس که هنگام تکمیل فرم آنلاین باید آپلود شود
  • تکمیل فرم I-20

از آنجا که پروسه ویزاهای آمریکا subjective است، یعنی نظر افسر ویزا در مورد ردی یا قبولی پرونده تاثیر صد در صدی دارد، بنابراین نمی توان حتی با داشتن شرایط کاملا مطلوب امکان دریافت ویزا را حتمی دانست. در مورد ویزاهای دانشجویی احتمال درخواست مدارک زیر نیز وجود دارد:

  • آمادگی تحصیلی فرد مانند: رونوشت ها، دیپلم ها و مدارک تحصیلی
  • نمرات آزمون های استاندارد مورد نیاز مدارس آمریکا
  • هدف و قصد فرد پس از اتمام تحصیلات
  • تمکن مالی

بورسیه تحصیلی آمریکا و دانشگاههای برتر آمریکا

اخذ بورسیه تحصیلی آمریکا برای اتباع ایرانی با شرایط خاصی امکان پذیر می باشد. همانطور که پیش تر اشاره شد جهت اخذ بورسیه از کشورهای جهان سومی مثل ایران شخص نیازمند دارا بودن ویژگی های تحصیلی عالی و ممتاز است. دانشگاه های کشور آمریکا بالاترین رتبه را در بین دانشگاه های جهان دارد. 

دانشگاه های برتر آمریکا 2021
رتبه ی جهانی رتبه در آمریکا دانشگاه استان شهر
2
1 دانشگاه استنفورد کالیفرنیا استنفورد
3 2 دانشگاه هاروارد کمبریج ماساچوست
4
3 انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا کالیفرنیا پاسادنیا
5 4 دانشگاه ماساچوست کمبریج ماساچوست
7
5 دانشگاه کالیفرنیا کالفرنیا باراکلی
8 6 دانشگاه یل Connecticut New Haven
9 7 دانشگاه پریستون نیوجرسی پریستون
10 8 دانشگاه شیکاگو ایلی نو شیکاگو
12 9 دانشگاه جانزهاپکینز مری لند بالتیمور
13 10 دانشگاه پنسیلوانیا فیلادلفیا پنسیلوانیا
15 11 دانشگاه کالیفرنیا، لوس آنجلس کالیفرنیا لوس آنجلس
17 12 دانشگاه کالیفرنیا نیویورک  نیویورک سیتی
19 13 دانشگاه کورنل نیویورک ایتاکا
20 14 دانشگاه دوک کارولینای شمالی دورهم
22 15 دانشگاه میشیگان، آنا آربور میشیگان  آنا آربور
24 16

Northwestern University

ایلی نو Evanston
26 17 دانشگاه نیویورک نیویورک نیویورک سیتی
28 18

Carnegie Mellon University

پنسیلوانیا پیتزبورگ
29 19 دانشگاه واشنگتن واشنگتن سیتل
33 20 دانشگاه کالیفرنیا، سن دیاگو کالیفرنیا سن دیاگو
38 21 انستیتو فنی جورجیا جورجیا آتلانتا
44 22 دانشگاه تگزاس، آستین تگزاس آستین
48 23

University of Illinois at Urbana-Champaign

ایلی نو Champaign
49 24 دانشگاه ویسکانسین، مدیسون ویسکانسین مدیسون
50 25 دانشگاه واشنگتن، سنت لوییس میزوری سنت لوییس
53 26

University of Southern California

کالیفرنیا لوس آنجلس
54 27 دانشگاه بوستون ماساچوست بوستون
56 28

University of North Carolina at Chapel Hill

کارولینای شمالی Chapel Hill
61 29 دانشگاه براون  رود آیلند Providence
64 30

دانشگاه کالیفرنیا، دیویس

کالیفرنیا دیویس


این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

محل اقامت در آمریکا هنگام تحصیل
محل اقامت در آمریکا هنگام تحصیل

زمانی که تصمیم میگیرید در آمریکا مشغول به تحصیل شوید گزینه های مختلفی برای زندگی و محل اقامت برای شما وجود دارد که در این مقاله این موارد را بررسی می کنیم ...

بیشتر بخوانید
فرآیند اخذ پذیرش از دانشگاه های آمریکا
فرآیند اخذ پذیرش از دانشگاه های آمریکا

دانشجویان بین المللی معمولا مدت زمان زیادی که برای اخذ پذیرش از کالج و دانشگاه در آمریکا لازم است را جدی نمی گیرند. شما می توانید با دانستن این موضوع و برنامه ریزی دقیق مشکلی در زمان بندی و شروع تحصیلتان نداشته باشید. ...

بیشتر بخوانید
مهاجرت تحصیلی به آمریکا همراه با خانواده
مهاجرت تحصیلی به آمریکا همراه با خانواده

شما می توانید به همراه خانواده ی خود برای تحصیل به آمریکا بیایید، اما باید مقررات ضوابط خاصی را در نظر بگیرید و فرم های مربوط را تکمیل کنید. ...

بیشتر بخوانید
ثبت درخواست مشاوره فوری - رایگان

اطلاعات زیر را با دقت پر نمایید: