نروژ به عنوان یکی از توسعه یافته ترین دموکراسی ها و دولت های دارای قانون اساسی در جهان شناخته می شود. این کشور دارای دموکراسی پارلمانی است. احزاب سیاسی اصلی به سه بلوک گروهبندی میشوند: یک. بلوک چپ میانه متشکل از حزب کارگر کشور نروژ، حزب چپ سوسیالیست و حزب سرخ است. بلوک مرکزی متشکل از حزب مرکز، حزب خلق مسیحی، حزب لیبرال و حزب سبز؛ و یک بلوک راست میانه متشکل از حزب محافظه کار و حزب پیشرفت است. مجلس شورای نروژ Stortinget نام دارد که هر چهار سال یک بار اعضای آن انتخاب می شوند. رئیس دولت نروژ از سال 1991 پادشاه هارالد Harald پنجم بوده است. او قدرت سیاسی نداشته، اما وظایف تشریفاتی را انجام داده و عموماً نماینده محبوب مردم نروژ است.
متقاضیان تحصیلی در کشور نروژ می توانند به صورت رایگان در این کشور به ادامه تحصیل بپردازند و نیازی به پرداخت شهریه نیست. تنها مبلغی بین NOK300 الی NOK600 (کرون نروژ) توسط دانشجو پرداخت می گردد که مربوط به هزینه ها و خدمات رفاهی دانشجویان می باشد. به طور میانگین هر دانشجو در طول هفته می تواند به مدت 20 ساعت کار کند. مخارج تحصیلی برای دانشجویان بین المللی و بومی تقریبا یکسان است. زبان تحصیلی در مقطع کارشناسی در کشور نروژ، زبان نروژی می باشد.
تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه های نروژ به مدت 3 الی 5 سال طول خواهد کشید که با توجه به وجهه موقعیت تحصیلی و کاری خیلی ساده تر اقامت تحصیلی شخص منجر به دستیابی به اقامت نروژ می گردد. ویزای تحصیلی دانشجویان متقاضی تحصیل در نروژ به صورت مولتی پل صادر می گردد. دانشجویان مشغول تحصیل در نروژ مجاز به تردد در حوزه شنگن هستند. فردی که قصد اقامت بعد از تحصیل در نروژ را دارد، می بایست مشخص نماید که از طریق دریافت چه نوع ویزایی (ثبت شرکت، سرمایه گذاری، کاری، ازدواج و…) می خواهد اقدام نماید.
شرایط اقامت بعد از تحصیل در نروژ
افرادی که تمایل دارند به اقامت بعد از تحصیل در نروژ اقدام نمایند، این امکان را خواهند داشت که از طریق ویزای تحصیلی به اقامت این کشور دست یابند که به 2 روش ذیل خواهد بود:
- تمدید ویزای تحصیلی جهت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و دریافت اجازه اقامت
- جستجوی شغل پس از فارغ التحصیلی در نروژ جهت اخذ ویزای کاری و اقامت در نروژ
در بررسی موضوع اقامت بعد از تحصیل در نروژ، برای تمدید مجوز تحصیلی دارا بودن شرایط ذیل الزامی است:
- ارائه درخواست تمدید ویزا 3 ماه پیش از پایان مدت اعتبار مجوز تحصیلی
- پرداخت هزینه های مربوط به درخواست
- جهت تمدید مجوز تحصیلی می بایست به صورت متناوب و پیوسته مشغول تحصیل باشید
- دانشگاه انتخابی می بایست ظرفیت کافی در دوره های تحصیلی جهت پذیرش فرد متقاضی را داشته باشد
- دانشجو می بایست به صورت تمام وقت به تحصیل بپردازد
- تمکن مالی دانشجو باید با ارائه اسناد و مدارک مالی جهت ادامه تحصیل ثابت گردد
تمدید ویزای تحصیلی نروژ در 2022
نکته قابل توجه این است که جهت تمدید ویزای تحصیلی در سال 2022 می بایست دانشجوی کالج یا دانشگاه های نروژ باشید و یا به عنوان دانش آموز در یکی از دبیرستان های این کشور مشغول تحصیل باشید. در غیر این صورت اجازه ندارید بیشتر از 1 سال مجوز خود را تمدید نمایید. برای مثال افرادی که در موسسات مذهبی، دینی و دبیرستان های دولتی مشغول تحصیل هستند اجازه تمدید مجوز بیش از 1 سال را ندارند.
درخواست ویزای جستجوی کار نروژ
افرادی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس یا فوق لیسانس بوده و از دانشگاهای کشور نروژ فارغ التحصیل شده اند، مجاز به دریافت ویزای جست و جوی کار می باشند. این زمان معمولا فرصتی است که در اکثر کشورهای اروپایی به دانشجویان خارج داده می شود تا از این فرصت برای دستیابی به یک موقعیت کاری و اخذ اقامت استفاده نمایند. در این میان شرایطی برای اخذ این ویزا وجود دارد که می توان به موارد از جمله مدارک تحصیلی آنها باید حاوی اطلاعاتی درخصوص دانشگاه انتخابی، مدت زمان دوره، مقطع و سطح تحصیلی و… باشد، ارائه سوابق شغلی و اطلاعاتی در مورد کارفرمای سابق، مدت زمان کار، رزومه کاری و… از الزامات است. (در صورت وجود)، ارائه اسنادی دال بر تمکن مالی و تامین هزینه های کار و زندگی در نروژ مانند پرینت حساب بانکی، مدارک مربوط به بیمه درمانی و مدارکی دال بر اثبات محل اقامت (مانند هتل، منزل دوستان و آشنایان و…) باشد.
ویزای کاری در نروژ
ویزای کار برای افرادی صادر می گردد که دارای شغل مورد نظر و متناسب با رشته تحصیلی خود در کشور نروژ هستند. به عبارت دیگر افرادی که دارای ویزای کاری هستند، اجازه کار دارند و برای داشتن این اجازه کار نیاز به یافتن یک شغل دارند که این مراحل برای اتباع ایرانی که خارج از اروپا هستند امری دشوار و ناشدنی است. ما در ادامه راهکارهایی را برای دستیابی به این موقعیت کاری معرفی نموده ایم. از دیگر صنایعی که در کشور نروژ به صورت گسترده ای به آن پرداخته می شود، صنایع ماهیگیری، تولید کاغذ، حمل و نقل دریایی، جنگلداری، معدن، خمیر کاغذ و… هستند. شهر اسلو (Oslo) به عنوان پایتخت کشور نروژ شناخته شده است. شهری که هر ساله میزبان برگزاری مراسم دریافت جایزه نوبل است.
زمینه های شغلی در اقامت بعد از تحصیل در نروژ
زمینه های شغلی که در اقامت بعد از تحصیل در نروژ وجود دارد، گوناگون و مختلف است. منابع گاز و نفت و نفت دریای شمال، از جمله منابعی است که پایه و اساس کشور نروژ بر آن بنا نهاده شده است. بنابراین جست جوی کار نفتی در نروژ بهترین و مناسب ترین زمینه کاری در این کشور به شمار می رود. از آنجایی که شهر اسلو در تکنولوژی دریایی در سطح اروپا از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و اصلی ترین صنایع نروژ در این کشور تولید و صادر می گردد، لذا بالغ بر 2000 شرکت و کمپانی در این شهر قرار گرفته و مشغول فعالیت هستند. بنابراین شهر اسلو می تواند اولین شهر برای جستجوی کار باشد.
شهر برگن، لقب دومین شهر بزرگ نروژ را به خود اختصاص داده که مرکز تحصیلی، توریستی و مالی کشور نروژ تلقی می گردد. موقعیت های شغلی بسیار خوبی در این شهر یافت می گردد که از جمله آن می توان به زمینه های شغلی پرورش آبزیان، صنعت نفت خاورمیانه، دریانوردی، تکنولوژی زیر دریایی و… اشاره نمود.
اخذ اقامت دائم پس از تحصیل در نروژ
کشور نروژ قانون تابعیت مضاعف را نمی پذیرفت. از این رو افرادی که تمایل به دریافت شهروندی و پاسپورت این کشور هستند، می بایست از تابعیت قبیلی خود انصراف می دادند. اما از ژانویه سال 2020 تا کنون تابعیت مضاعف از سوی قوانین نروژ حمایت می شود پس اگر فردی بخواهد درخواست دهد و پاسپورت نروژ را اخذ نماید لازم نیست ترک تابعیت کند. لازم است بدانید افرادی که کمتر از 18 سال و بیشتر از 55 سال دارند، می بایست دارای شرایط دیگری برای اخذ تابعیت نروژ باشند. از جمله این که باید در 7 سال اخیر، حتما به مدت 5 سال در کشور نروژ اقامت نموده و زندگی کرده باشند. البته مرحله قبل از تابعیت، اخذ اقامت دائم نروژ است که به این منظور فرد باید در 10 سال گذشته حداقل 3 سال در نروژ اقامت و کار داشته باشد.