از جمله مهمترین دلایل و چرایی تحصیل در ترکیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طول دوره تحصیل در مقاطع مختلف با توجه به رشته تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل متفاوت خواهد بود.
برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه در مقاطع مختلف، شرط سنی وجود ندارد.
شرط معدل نیز بستگی به دانشگاه محل تحصیل دارد، بنابراین برای اطلاع از حداقل شرط معدل برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در ترکیه، باید سایت دانشگاه مورد نظر خود را بررسی کنید.
سطح مدرک زبان برای تحصیل در ترکیه با توجه به مقطع تحصیلی متفاوت خواهد بود.
مهلت ارسال درخواست برای اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه تا اول آگوست است.
مهلت ثبت نام در دانشگاه های ترکیه نیز برای ترم پاییز، پایان ماه می و برای ترم بهار، پایان ماه دسامبر است.
بله امکان تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه در برخی دوره ها و برنامه های تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه های ترکیه امکانپذیر است.
در ادامه دانشگاه هایی را معرفی میکنیم که دوره های تحصیلی خود را به زبان انگلیسی تدریس میکنند. پس با ما همراه باشید.
در جدول زیر رتبه بندی بهترین دانشگاه های ترکیه در سال 2022 را بررسی خواهیم کرد.
نام دانشگاه | Times Higher Education Ranking 2022 |
دانشگاه چانکایا | 401 |
دانشگاه کوچ | 401 |
دانشگاه حاجت تپه | 501 |
دانشگاه سابانجی | 501 |
دانشگاه بیلکنت | 601 |
دانشگاه بغازیجی | 601 |
دانشگاه ازیین | 601 |
دانشگاه فنی استانبول | 801 |
دانشگاه استانبول | 801 |
دانشگاه فنی خاورمیانه | 801 |
ترکیه نیز مانند بسیاری از کشورهای اروپایی، دارای دو سیستم دولتی و خصوصی است. هزینه تحصیل در ترکیه در دانشگاه های دولتی در مقایسه با دانشگاه های خصوصی بسیار پایین تر است. در کل برای انجام امور اداری و هزینه های کتاب در هر ترم باید مبلغی بین 100 تا 150 دلار پرداخت کنید.
هزینه تحصیل در ترکیه در دانشگاه های دولتی خصوصاً در قیاس با موسسات مشابه در کشورهای اروپایی و آمریکا بسیار مقرون به صرفه است. دانشجویان بین المللی دانشگاه های این کشور با توجه به رشته تحصیلی، سالانه شهریه ای بین 100 تا 4000 یورو پرداخت میکنند. البته تحصیل در ترکیه در رشته های پزشکی و مهندسی اندکی گران تر است.
هزینه تحصیل در ترکیه در دانشگاه های خصوصی مسلماً گرانتر از دانشگاه های دولتی این کشور است. اما گاهی بعضی دوره های این موسسات شهریه معقولی داشته و آن چنان نیز زیاد نیستند. شهریه برخی از رشته ها و مقاطع تحصیلی این دانشگاه ها ممکن است بیش از 20.000 یورو در سال باشد.
برخی از دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه به صلاحدید خود شهریه کمتری از دانشجویان بین المللی اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا (EEA) دریافت میکنند. بهترین روش برای اطلاع از میزان شهریه یک دانشگاه، بررسی سایت رسمی دانشگاه ها خواهد بود.
امکان تحصیل رایگان در ترکیه وجود ندارد و برای تحصیل در دانشگاه های این کشور باید شهریه پرداخت کنید. البته میتوانید بورسیه تحصیلی نیز دریافت کنید.
بورسیه تحصیلی ترکیه تنها در مقطع دکترا اعطا میشود برای دریافت بورسیه نیز باید شرایطی چون رزومه علمی قوی، مدرک زبان با نمره بالا، مقالات علمی ISI و معدل بالای مقطع کارشناسی ارشد را داشته باشید.
روند دریافت ویزای تحصیلی ترکیه ساده بوده و متقاضیان بین المللی با ارائه مدرک دیپلم میتوانند برای درخواست پذیرش تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی اقدام کنند. با ارائه مدرک چهار ساله کارشناسی میتوانید ویزای تحصیلی برای مقطع کارشناسی ارشد ترکیه را دریافت کنید.
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه به شرح زیر است:
به منظور اسکان دانشجویی در ترکیه روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام هزینه متفاوتی دارند. بنابراین دانشجویان بین المللی با توجه به شرایط و بودجه خود میتوانند یکی از روش های زیر را برای محل زندگی خود انتخاب کنند.
دانشجویان بین المللی دوره های کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند به عنوان محقق در پروژه های علمی مربوط به رشته خود شرکت کرده و هزینه تحصیلات خود را تأمین کنند. دانشجویان مقطع کارشناسی نیز با توجه به برنامه درسی خود میتوانند فرصت هایی برای اشتغال به صورت نیمه وقت را داشته باشند.
برای کار حین تحصیل در ترکیه باید مجوز کار دریافت کنید. مجوزهای کار در ترکیه توسط اداره کل کار بین المللی صادر میشود. در ترکیه انواع مختلفی از مجوز کار شامل موارد زیر وجود دارد:
رشته ای که برای تحصیل در ترکیه انتخاب کردهاید می تواند شامل دوره های کارآموزی نیز باشد. دوره های کارآموزی بیشتر در دوره های کارشناسی و در دوره سه ماهه تابستان برگزار می شود. دانشجویان برای شرکت در دوره های کارآموزی نیازی به دریافت مجوز کار ندارند. دانشجویان بین المللی می توانند برای یک دوره کارآموزی 2 تا 12 ماهه در یک کشور اروپایی و تحت برنامه اراسموس شرکت کنند.
دانشجویان بین المللی پس از اتمام دوره تحصیل خود در ترکیه، نمیتوانند اقامت ترکیه را دریافت کنند. بنابراین با ویزای تحصیل در ترکیه نمیتوانید اقامت این کشور را دریافت کنید. در مورد مجوز کار نیز، اگر پس از فارغ التحصیلی مشغول به کار شوید، باید از کشور خارج شده و سپس مجدداً با ویزای کاری وارد این کشور شوید. در صورت تمایل میتوانید ویزای سرمایه گذاری نیز دریافت کنید.
پس از اتمام تحصیل در ترکیه میتوانید برای ورود به مقطع بعدی اقدام کرده و ویزای خود را تمدید کنید. در غیر این صورت برای اشتغال در این کشور باید از ترکیه خارج شده، ویزای کاری دریافت کرده و با ویزای کاری مجدداً وارد کشور ترکیه شوید.
هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه بیشتر به سبک زندگی فرد و عادات های زندگی روزانه او بستگی دارد. هزینه زندگی در ترکیه برای دانشجویان بین المللی بین 400 تا 650 یورو در ماه متغیر است. این میزان هزینه در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
دانشجویان بین المللی پس از دریافت ویزای تحصیلی ترکیه و در طول دوره تحصیل میتوانند برای دریافت ویزای همراه را برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود اقدام کنند. مدت اعتبار ویزای همراه ترکیه همزمان با ویزای تحصیلی دانشجو است. به صورت کلی، مدت اعتبار ویزای همراه حداکثر 2 سال بوده و قابل تمدید نیز خواهد بود.
اگر میخواهید در ترکیه تحصیل کنید، ما اطلاعاتی را دربارهی دانشگاههای خوب ترکیه، شهرهای معروف ترکیه برای دانشجویان خارجی، بودجهی مورد نیازتان و چگونگی کسب ویزای دانشجویی، در اختیارتان قرار میدهیم. ...
بیشتر بخوانیدبیش از 400 رشتهی کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی در ترکیه وجود دارد که شما میتوانید، برای تحصیل در آنها، درخواست پذیرش دهید ...
بیشتر بخوانیددر رتبه بندی QS سیستم اموزشی ترکیه در رتبه ی 45 قرار دارد و 10 دانشگاه کشور ترکیه در رتبه ی دانشگاه های برتر قرار دارند. ...
بیشتر بخوانیدهمین حالا فرم درخواست رزرو مشاوره رو پر کن تا برای مهاجرت مشکلی نداشته باشی