فرانسه بزرگترین کشور اتحادیهی اروپا و سومین کشور بزرگ قارهی اروپاست که در قلب تاریخ اروپا بوده و یکی از بهترین مکانها در اروپا برای شروع کسب و کار است. فرانسه بهعنوان یك قدرت بزرگ اقتصادی، سرمایهگذاران خارجی را كه علاقهمند به راهاندازی کسب و کارشان در فرانسه هستند، از سراسر جهان به خود جذب میكند. پایتخت فرانسه، پاریس، یک مرکز فرهنگی و تجاری احیاءشده، آکنده از تاریخ و فرصتهای مختلف تجاری برای کارآفرینان است.
بدون شک کشور فرانسه مقصد بسیار محبوبی در زمینه اشتغال زایی و نوآوری است به طوری که جامعه فرانسه از بنیانگذاران خلاق و سرمایهگذاران در حال رشد حمایت ویژهای میکند و همین موضوع باعث میشود تا فرانسه مکان بسیار مناسبی برای مهاجرت از طریق استارت آپهای خلاقانه و جدید باشد. برنامه ویزای استارت آپ فرانسه به تعهد مالی حداقل 195000 یورو نیاز دارد. همسر و فرزندان زیر 18 سال بنیانگذار استارتاپ، کارت اقامت با عنوان Talent Passport-Family دریافت میکنند که کارت اقامت 4 ساله کشور فرانسه است.
ویزای استارت آپ فرانسه چیست؟
ویزای استارت آپ فرانسه برای کارآفرینان و سرمایهگذارانی که ایدههای جدید و نوآورانه دارند طراحی شده است و باعث رشد اقتصادی کشور فرانسه و رشد استعداد این افراد میشود. این نوع ویزا در بین کشورهای توسعهیافته شهرت بسیار زیادی پیدا کرده است و باعث میشود تا ایدههای تجاری جدید بیشتری به اقتصاد آن کشور جذب شود. ویزای استارت آپ برای راهاندازی کسبوکارهایی که بنیانگذاران آنها جوانان و کارآفرینانی است که میخواهند یک کسبوکار جدید و نوپا در کشور فرانسه راهاندازی کنند به کار میرود.
کسبوکارهای مختلفی وجود دارند که واجد شرایط دریافت ویزای استارت آپ فرانسه هستند، اما به طور کلی باید گفت ایدههای تجاری شما باید کاملاً جدید و نوآورانه باشند. به طوری که بتوانند مشاغل جدیدی را برای شهروندان فرانسه ایجاد کنند. برنامه ویزای استارت آپ فرانسه به تعهد مالی حداقل 19500 یورو نیاز دارد.
انواع ویزای استارتآپ فرانسه
سه نوع ویزای استارت آپی فرانسه وجود دارد که به آن گذرنامه استعداد نیز گفته میشود. انواع ویزای استارتاپ فرانسه به شرح زیر است:
- نوع اولین آن برای بنیانگذاران استارت آپهای شناختهشده در سراسر جهان است که توسط سازمانهای حمایتکننده یا انکوباتورها انتخاب میشوند.
- نوع دوم آن برای کارمندان بینالمللی استخدامشده توسط شرکتهای مستقر در فرانسه است که توسط وزارت اقتصاد و دولت فرانسه به عنوان شرکتهای نوآور شناختهشدهاند.
- نوع سوم برای سرمایهگذاران و سرمایهگذاری در استارتاپهای فرانسوی است. این نوع از ویزای استارتآپ کشور فرانسه برای سرمایهگذاران تجاری و فصلی خصوصی و یا شرکتهای VC خارجی که قصد افتتاح دفتر و شعبه در کشور فرانسه را دارند طراحی شده است. حداقل سرمایهگذاری 30000 یورویی در داراییهای مشهود و یا نامشهود معتبر خارجی به مدت 4 سال است.
شرایط اخذ ویزای استارت آپ فرانسه
برای اخذ ویزای استارت آپ فرانسه صرفاً داشتن یک ایده نوآورانه نمیتواند به شما در گرفتن ویزا کمک کند بلکه شما باید تمامی شرایط زیر را دارا باشید تا بتوانید این ویزا را دریافت کنید. این شرایط عبارتاند از:
برخورداری از منبع مالی
شما باید دارای وجوه کافی یا حقوق ناخالص سالانه به میزان حداقل دستمزد فرانسه که معادل 19237 یورو در سال است را داشته باشید. البته این مبلغ شرط اصلی نیست بلکه یکی از گزینههای سرمایهگذاری، داشتن این مبلغ است.
داشتن مدرکی که اثبات میکند یکی از سازمانهای مورد قبول کشور فرانسه از شما حمایت میکند
شما باید توسط یکی از سازمانهای تحقیقاتی، شرکتها، آزمایشگاهها، شخصیتهای واجد شرایط و به طور کلی توسط یکی از انکوباتورها حمایت دریافت کنید. روند درخواست حمایت از انکوباتور به شرح زیر است:
- تعهد نامه را به سازمان حمایت کننده یا انکوباتور تعیینشده تحویل دهید.
- نامه پذیرش را از آژانس دولتی دریافت کنید.
- فرمهای تکمیل شده درخواست و مدارک مورد نیاز را ارسال کنید.
اگر کسب و کار شما توسط یک سازمان حمایت کننده تایید شد، آنها نامهای برای شما ارسال میکنند که تایید میکند استارت آپ شما یک شرکت کاملاً نوآورانه است. پس از اینکه این نامه را دریافت کردید، آن را به سفارت و کنسولگری فرانسه در محل زندگی خود تحویل دهید.
اثبات تمکن مالی
مدرک اثبات تمکن مالی که میتواند موجودی بانکی و یا اثبات درآمد باشد را ارائه دهید. حداقل مقدار تمکن مالی موردنیاز سفارت فرانسه برای افرادی که با ویزای استارتاپ به فرانسه میآیند مطابق زیر است:
اثبات تمکن مالی |
حداقل میزان وجوه |
تعداد اعضا |
40 هزار یورو |
1 |
60 هزار یورو |
2 |
70 هزار یورو |
3 |
علاوه بر اینها داشتن حداقل مبلغ 13000 یورو درآمد ثابت ماهیانه برای خود فرد تقاضا دهنده و داشتن مبلغ 1400 یورو برای همسر و به ازای هر فرزند زیر 18 سال نیز 750 یورو درآمد لازم است. یعنی به طور کلی یک خانواده سه نفر باید ماهیانه 5150 یورو درآمد ثابت داشته باشند.
پرداخت هزینه های درخواست
درباره هزینههای درخواست و ارائه طرح استارت آپی باید گفت هزینههای ویزای استارت آپ فرانسه به این صورت است که متقاضی خارجی برای ارائه طرح خود به سازمانهای حمایت کننده باید حداقل مبلغ 200 یورو به همراه داشته باشد. همچنین حق تمبر 25 یورو است. مجوز اقامت کوتاه مدت در فرانسه شامل مبلغ مالیات نمیشود، اما فرد متقاضی باید مبلغ 99 یورو به عنوان هزینه ویزای اقامت طولانی مدت خود بپردازد تا بتواند اجازه ورود به فرانسه را پیدا کند.
شرایط عمومی دریافت ویزای استارتاپ فرانسه
سن: تا 40 سال تمام
مدرک: نیازی به ارائه مدرک دانشگاهی نیست
مدرک زبان: نیازی به ارائه گواهی یا مدرک زبان فرانسه یا انگلیسی نیست.
سازمانهای موردقبول ویزای استارتاپ فرانسه
اگر شما یک کارآفرین هستید و یا فردی هستند که قصد شروع یک کسبوکار جدید و نوآور را دارد، اولین قدمی که باید هنگام ثبت استارتاپ خود در فرانسه بردارید این است که توسط یک سازمان معتبر در این کشور تحت حمایت قرارگیرید. همانطور که گفته شد یکی از شرایط اخذ ویزای استارت آپ فرانسه است که یکی از سازمانها شما را به طور کامل حمایت کند. در واقع داشتن نامه حمایت از سوی یکی از این سازمانها برای دریافت ویزا ضروری است، اما سوالی که پیش میآید این است که سازمانهای مورد قبول ویزای استارتاپ فرانسه کدام هستند؟
بهترین سازمانهایی که میتوانند کسبوکار استارت آپی شما را تحت حمایت خود قرار دهند عبارتاند از:
- Research Tax Credit
- French Tech Agri
- French Tech Green
- French Tech Rise
- France invests in start-ups!
- La French Tech x Jobteaser
- French Tech Next 40/120
- French Tech Visa
- French Tech Seed
- Evolutions règlementaires
- Correspondants French Tech
- French Tech Central
- French Tech Fonds Accélération
- French Tech Chatbot
- Bourse French Tech
- French Tech Community Fund
- Scale-up Tour
- French Tech Tremplin
تمامی سازمانهای نام برده شده سازمانهایی هستند که از طرح استارت آپی خلاقانه شما استقبال خواهند کرد و پس از اینکه طرحتان را بررسی کردند، میتوانند سرمایه مورد نیاز برای شروع فعالیت شما را در اختیارتان قرار دهند. البته به یاد داشته باشید که هر کدام از این شرکتها مراحل خاص خود را دارند؛ بنابراین هنگامی که قصد فرستادن طرح خود را داشتید بهتر است از مراحل هر کدام از این سازمانها باخبر شوید.
مراحل اخذ ویزای استارت آپ فرانسه
- پس از اینکه معیارهای واجد شرایط بودن شما بررسی شد، میتوانید درخواست ویزای استارتاپ خود را پر کنید و گواهینامههایی که ماهیت شرکت نوآورانه شما را تایید میکند را درخواست کنید و آنها را نگه دارید.
- با استفاده از این گواهی نامه شما میتوانید ویزای طولانیمدت و اجازه اقامت خود را دریافت کنید. البته این روش بستگی به این دارد که آیا شما قبلا در کشور فرانسه زندگی کردهاید یا خیر.
- اگر خارج از کشور فرانسه زندگی میکنید باید به نزدیکترین سفارت نسبت به محل اقامت خود مراجعه کنید. به شما پیشنهاد میشود که حداقل سه ماه قبل از ورود خود به کشور فرانسه برای ویزای استارت آپ خود درخواست دهید. پس از اینکه وارد کشور فرانسه شدید، باید ویزای اقامت طولانی مدت خود را به دفتر اداری دولت فرانسه تحویل دهید و سپس اجازه اقامت شما صادر میشود. اقامت به مدت چهار سال است اگر چه حداکثر مدت اعتبار ویزا به نوع استارت آپ، ویژگیها و مدتزمان ارائه شده بستگی دارد، اما پس از این چهار سال میتوان آن را تمدید کرد. هزینه تمدید ویزای استارت آپ فرانسه 225 یورو است.
- اما اگر فرد متقاضی در کشور فرانسه زندگی کند، باید به پلتفرم اختصاصی که مجوز اقامت برای ویزای استارت آپ را صادر میکند مراجعه کرده و مراحل درخواست اجازه اقامت را تکمیل کند. پس از آن مقامات کشور فرانسه درخواست ویزای استارت آپ را از طریق وبسایت بررسی میکنند و به او اجازه میدهند که اجازه اقامت را از اداره دولتی دریافت کند. همچنین مقامات میتوانند مدت مجوز اقامت را تعیین کنند. پس از اینکه فرد متقاضی درخواست خود را صادر کرد، میتواند به وسیله حساب آنلاین از درخواست صادر شده خود اطلاع پیدا کند.
- پس از ارائه گواهینامهای که ماهیت شرکت شما را تعیین میکند، حالا نوبت آن است که مدارک مورد نیاز خود را به سفارت فرانسه تحویل دهید. مدارک شامل یک پاسپورت با اعتبار حداقل سه ماه پس از انقضای ویزا و 3 عکس گذرنامه که باید در ابعاد 35 میلی متر در 40 میلی متر باشند، است.
- فرد متقاضی میتواند ویزای استارت آپ خود را به طور مستقیم هنگام ورود به فرانسه تایید کند. اگر فرد تقاضادهنده توانست صاحب پروژهای نوآورانه و خلاقانه شود و همچنین دولت فرانسه این طرح را تایید کرد، میتواند ویزای خود را به طور مرتب تمدید کند، اما قبل از آن لازم است تا اثبات کند که استارت آپ آن به توسعه اقتصادی کشور فرانسه کمک خواهد کرد و یک نهاد عمومی نیز آن را به رسمیت بشناسد.
معمولا 4 تا 6 ماه پس از درخواست ویزای استارتاپ فرانسه، ویزای شما در صورت داشتن تمامی شرایط صادر خواهد شد.
مزایا و معایب استارت آپ در فرانسه
بسیاری از بازرگانان و جوانانی که قصد شروع یک کسبوکار نوپا و نوآورانه را دارند به کشور فرانسه برای مقصد خود فکر میکنند. این کشور نرخ بالایی در اشتغالزایی دارد و همچنین دولت از کسبوکارهای استارت آپی به شدت حمایت میکند؛ بنابراین میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای این افراد باشد. اما همانطور که میدانید هر کشوری برای شروع کسبوکار و بیزینس سختیهایی به همراه دارد که بهتر از آنها چشمپوشی نکنید. در همین راستا در ادامه میخواهیم مزایا و معایب استارت آپ در فرانسه را بررسی کنیم تا بتوانید به درستی تصمیم بگیرید که آیا این کشور برای کسبوکار شما مناسب است یا خیر.
مزایا و معایب استارت آپ فرانسه |
مزایا |
معایب |
امکان افتتاح حساب بلافاصله پس از ورود به کشور فرانسه |
در پروسه اخذ اقامت دائم فرد بیشتر از 6 ماه نباید خارج از خاک کشور فرانسه باشد. |
پس از 4 سال قابلیت تمدید شدن را دارد. |
زمان پردازش ویزای استارت آپها برای به دست آوردن اقامت دائم کمی طولانی است. |
تمامی افراد خانواده را شامل میشود. |
اغلب شرکتهایی که قصد حمایت کردن ویزاهای استارت آپی را دارند به سرمایهگذاری بسیار بالایی نیازمند هستند. |
برای همه ملیتها باز است. |
ممکن است مشکلاتی در مرحله بررسی اقامت دائم پیش بیاید و کمی با تاخیر روبرو شود. |
به مدرک تحصیلی و مدرک زبان نیازی ندارد. |
رقابت بسیار بالایی برای به دست آوردن حمایت از سازمانها وجود دارد که باعث میشود دریافت حمایت برای کسبوکارهای استارت آپی کمی چالش برانگیز شود. |
با گرفتن ویزای استارت آپ حق تحصیل، کار و زندگی برای فرد در کشور فرانسه مهیا میشود |
برخی از شرکتهای حمایت کننده مبلغ زیادی از فرد متقاضی دریافت میکنند. |
اجازه کار برای فرد و اعضای خانواده مهیا میشود. |
- |
برخورداری از سیستم آموزشی عمومی و مراقبتهای بهداشتی به صورت رایگان |
- |
معرفی تعدادی از بهترین استارت آپ های فرانسه
از آنجایی که فرانسه یکی از کشورهایی است که استارت آپهای بسیار زیادی در آن قرار دارند؛ بنابراین تعداد استارت آپهای نو پا و قدیمی بسیار زیاد است. این استارت آپها هر سال با یکدیگر رقابت میکنند و بر سر اینکه در لیست بهترینها قرار بگیرند تلاش بسیاری میکنند. البته میتوان گفت بسیاری از آنها به موفقیتهای زیادی در این زمینه دست پیدا کردهاند.
بهترین استارت آپهای حال حاضر کشور فرانسه
بهترین استارت آپهای حال حاضر کشور فرانسه به شرح زیر است:
- Sweep
- Pennylane
- Alma
- Agricool
- Indy
- Pixpay
- Iziwork
- Luko
- Jow
- Homa Games
- Sendinblue
- Planity
- Lydia
- Klaxoon
- Expensya
- Artu’ln
- Livestorm
- Misterfly
- Synapse medicine
- Simple+
- Mooncard
- Sencrop
- Wecasa
- BeReal
- Forest Admin
- Cailabs
- Descartes underwriting
- Molotov
- Agicap
- Sorare
- Wemaintain
- Odaseva
- Heetch
- Cityscoot
- Medadom
- Delair
ویزای استارتاپ فرانسه در چه زمینههای شغلی صادر میشود؟
هدف کلی از ایجاد برنامه ویزای استارت آپ فرانسه این است که این کشور بتواند صاحبان خلاق استارتاپها را در سراسر جهان کشف کند. به طوری که هر سال استعدادهای مختلف از سراسر نقاط جهان جذب کشور فرانسه میشوند و درخواست ویزای راهاندازی کسبوکار خود را پر میکنند. این کار به نوعی هم باعث شکوفایی و رشد اقتصاد کشور فرانسه میشود و هم به فرد کمک میکند تا کسبوکار خود را آغاز کند.
برخی از شغلهای استارت اپی که بیشتر موردتقاضا هستند، شامل: مشاغل فنی، توسعهدهندهی صفحات وب و اپلیکهدوزیهای موبایل، متخصصین علوم داده ، SEO و SEM
شرایط استفاده از ویزای استارتاپ فرانسه به عنوان نیرویکار
برای تقویت و حفظ پویایی شرکتهای استارتاپی حوزه فناوری در کشور فرانسه، شرکتهای مربوطه در این زمینه، نیاز به نیروی متخصص خواهند داشت.
برای اپلای این نوع از ویزا شما ملزم به انجام 3 مرحله زیر هستید:
مرحله اول: برای اینکه یک متقاضی واجد شرایط اپلای ویزای استارتآپ فرانسه در حوزه استخدام شغلی و یا همان employee محسوب شوید، ملزم به داشتن شرایط زیر هستید:
داشتن یک قرارداد کاری و یا جاب آفر معتبر با اعتبار حداقل 3 ماهه از یک شرکت فرانسوی که از شرایط لازم برای استخدام نیروی کار خارجی از طریق ویزای استارتاپ فرانسه برخوردار باشد
حقوق ناخالص سالانه تعیینشده فرد در کشور فرانسه حداقل دو برابر حداقل دستمزد این کشور باشد که طبق آخرین آمار در یکم ژانویه 2022، معادل با 38475 هزار یورو بوده است.
مرحله دوم: قرارداد کاری رسمی شما امضا شده و نهایی گردد (از این موضوع مطمئن شوید که قرارداد شما توسط کارفرمای آیندهتان در کشور فرانسه مهر و امضا شده است)؛ از کارفرمای خود نامه رسمی مبنی بر اینکه شرکت موردنظر واجد شرایط استخدام از طریق ویزای فناوری فرانسه است را درخواست کنید.
مرحله سوم: چنانچه دارای شرایط بالا هستید و در کشور ایران به سر میبرید، باید از حداقل 3 ماه قبل از حضور خود در کشور فرانسه، برای اخذ ویزای بلندمدت تایپ D و مجوز اقامت این کشور که با نام Passeport Talent برای حوزه استارتاپ شناخته میشود اقدام کنید. برای این کار، شما ملزم به ترجمه و آمادهسازی مدارک مختلفی هستید. درنهایت، با موفقیت در دریافت ویزا و حضور در فرانسه، شما باید ویزای بلندمدت خود را به یک دفتر محلی Préfecture ارائه دهید تا یک مجوز اقامت این کشور برای شما صادر شود.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای استارتاپ فرانسه
مدارک و اسناد مورد نیاز جهت اهذ ویزای استارتاپ فرانسه به شرح زیر است:
- فرم تکمیل و امضا شده درخواست ویزای بلندمدت
- رسید پرداخت هزینه ویزای فرانسه
- پاسپورت معتبر متقاضی با حداقل اعتبار یکساله
- مدارک ازدواج (در صورت وجود)
- سه قطعه عکس جدید رنگی سایز پاسپورت
- مدارک اثباتکننده این موضوع که متقاضی در حال اجرای یک شرکت بوده و یا از حداقل 30 درصد سهام یک شرکت فعال برخوردار است
- مدارک ارائه تعهد برای کارآفرینی و محافظت از مشاغل موجود در یک تجارت برای 4 سال حضور در کشور فرانسه و راهاندازی یک کسبوکار استارتاپی (این موضوع شامل یک نامه تعهد میشود که عناوین شغلی که قرار است در آینده در تجارت موردنظر ایجاد شود در آن با ذکر جزئیات قید شده و طرح سرمایهگذاری بهطور کامل شرح داده شده است).
- مدارک اثبات این موضوع که متقاضی متعهد به سرمایهگذاری حداقل 300 هزار یورویی و بهطور مستقیم در داراییهای مشهود و یا غیرمعهود در کشور فرانسه در طول 4 سال شده است.
هزینه صدور ویزای استارتاپ فرانسه
هزینه درخواست ویزای بلند مدت فرانسه برابر با 99 یورو بوده و به محض آمدن شما به خاک فرانسه، شما ملزم به پرداخت هزینه 200 یورویی به عنوان مالیات به اداره مهاجرت و شهروندی این کشور هستید. در کنار این مورد، شما ملزم به پرداخت 25 یورو به عنوان هزینه تمبر مالیاتی هستید.
دولت فرانسه هزینهای بابت دعوتنامه کاری و اسپانسرشیپ کارمند دریافت نمیکند، اما در عین حال هزینه استانداردی برای ارزیابی پرونده متقاضی دریافت میشود که معادل 324 یورو است. در نقطه مقابل، شرکت خارجی در صورت اخذ ویزای بلند مدت و مجوز اقامت توسط متقاضی، ملزم به پرداخت مالیات نیروی کار خارجی خواهد بود.