امروزه نیاز به تحصیلات دانشگاهی و تربیت نیروی حرفه ای رو به افزایش است و تحت این شرایط دانشگاه های کشور آلمان هرچند در زمره ی بهترین دانشگاه های دنیا قرار دارند، شهریه ای دریافت نمی کنند از این رو تحصیل در آلمان رایگان است. تصمیمی که از اکتبر 2014 اجرایی شده است و طبق این قانون دانشجویان بین المللی که در دانشگاه های دولتی مشغول به تحصیل هستند، لازم نیست شهریه ای را پرداخت نمایند و فقط لازم است هزینه ایی برای سهم دانشجویی (Student contribution)، student union fee و بلیط حمل و نقل عمومی پرداخت کنند که مجموعا برای هر ترم حدود 250 یورو است. اگر شما دانشجوی اروپایی نیستید و می خواهید در کشور آلمان تحصیل کنید، باید برای اخذ ویزا تحصیلی درخواست نمایید. اجازه اقامت این امکان را برای شما فراهم می آورد که بدون ویزا به کشورهای حوزه ی شینگن مسافرت کنید. پیشنهاد ما این است که بلافاصله بعد از دریافت نامه ی پذیرش از دانشگاه، برای درخواست ویزای تحصیلی اقدام کنید. برای اخذِ اجازه ی اقامت، تمام مدارک شما به دفتر مهاجرتی که دانشگاه شما در آن شهر قرار دارد ارسال می شود و بعد از گذارندن مراحل اداری اجازه اقامت شما صادر می گردد.
در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، آلمان کشورِ گرانی نیست. هزینهی غذا، مسکن، پوشاک و فعالیتهای فرهنگی، کمی بالاتر از هزینهی متوسط اتحادیهی اروپاست. به طور متوسط، دانشجویان در آلمان حدود 850 یورو هر ماه برای هزینههای زندگی خود خرج میکنند و بالاترین هزینه مربوط به اجارهخانه است.
- در طول اقامت خود در آلمان، شما باید انتظار پرداخت هزینههای زیر را داشته باشید:
- شهریهی ترم تحصیلی
- هزینههای زندگی (اجارهخانه، غذا، پوشاک، کتابها، تلفن و...)
- بیمهی سلامت
- هزینههای احتمالی آموزش
مطابق با آمار، دانشجویان در آلمان به طور متوسط حدود 850 یورو در ماه برای هزینههای زندگی خود پرداخت میکنند. قیمتها به شکل قابلتوجهی بین شهرهای بزرگ آلمان متفاوت است. مثلاً برای زندگی و تحصیل در مونیخ، شما به پول بیشتری در مقایسه با لایپزیگ نیاز دارید. بهعنوان یک قانون کلی، در شهرهای کوچک، شما میتوانید با پول کمتری زندگی کنید تا شهرهای بزرگ. مقدار پولی که نیاز دارید، مشخصاً به میزان صرفهجو بودن شما بستگی دارد. در رتبه بندی QS دانشگاه رگسنبورگ- universität Regensburg در سال 2021 رتبه ی 601-650 را به خود اختصاص داده است، این دانشگاه در سال 1962 میلادی تاسیس شده است و در حال حاضر میزبان 21،000 دانشجو است.
اسامی دانشکده های دانشگاه رگسنبورگ آلمان
- دانشکده علوم دینی کاتولیک
- دانشکده حقوق
- دانشکده مدیریت، تجارت و اقتصاد
- دانشکده پزشکی
- دانشکده فلسفه، تاریخ هنر، تاریخ و علوم انسانی
- دانشکده روانشناسی، علوم آموزشی و علوم ورزشی
- دانشکده زبان ها، ادبیات و فرهنگ ها
- دانشکده ریاضیات
- دانشکده زیست شناسی و پزشکی پیش بالینی
- دانشکده شیمی و داروسازی
نوع دانشگاه: دولتی (تحصیل رایگان در آلمان)
- سال تاسیس: 1962
- تعداد دانشجویان: 21,088
- محل: بایرن-آلمان
مدارک لازم جهت اخذ پذیرش از دانشگاه رگنسبورگ آلمان
برای اخذ پذیرش از هر دانشگاه مدارک مشخصی را باید آماده کنید و برای دانشگاه به صورت آنلاین یا از طریق پست ارسال بفرمایید، در زیر مدارک لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاه رگنسبورگ آلمان را مشاهده می کنید:
- مدرک زبان (انگلیسی/آلمانی)
- مشخص نمودن رشته تحصیلی متقاضی
- آخرین مدرک تحصیلی متقاضی (مدرک دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد)/ ترجمه به همراه تاییدیه سفارت
- اکثر رشته ها در دانشگاه رگنسبورگ به زبان آلمانی تدریس می شوند و تنها برخی از رشته های کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی تدریس می شوند. که این رشته ها نیازمند مدرک آیلتس حداقل 6.5 (نمره هیچ یک از بخش ها زیر 6 نباشد) و تافل مبتنی بر اینترنت 80 هستند. نمره زبان آلمانی مورد نیاز آزمون DaF deutsch as a foreign language)) با حداقل نمره 4 در هر 4 بخش یا کسب نمره قبولی در آزمون DHS-2 یا کسب نمره قبولی در آزمون گوته و اگر واجد شرایط قبولی در آزمون ها نیستند میتوانند در کلاس های آموزش آلمانی شرکت کنند.
هزینه ی تحصیلی در دانشگاه رگنسبورگ
همانطور که می دانید، تحصیل در آلمان رایگان است و در دانشگاه رگنسبورگ آلمان نیز، شما لازم نیست شهریه ای پرداخت کنید و مبلغی حدود 250 تا 350 یورو را به عنوان سهم دانشجویی پرداخت خواهید کرد، این مبلغ هزینه های جانبی مانند حمل و نقل را نیز در بر می گیرد. مبلغی حدود 100 € (یورو) در ماه نیز به بیمه سلامت و… تعلق می گیرد. دانشجویان رشته دکتری و برخی رشته های کارشناسی ارشد می توانند از بورسیه های فارغ التحصیلی، پایان نامه و… استفاده کنند، این بورسیه ها حدودا 250 € (یورو) در ماه است و در طول یک سال پرداخت می شود، همچنین دانشجویان در تمامی مقاطع می توانند از کمک هزینه های بین المللی مثل DAAD استفاده کنند.
کمک هزینه (DAAD) رگسنبورگ آلمان
برای تامین هزینه ها در کشور آلمان کمک هزینه های متعددی وجود دارد که مهمترین آنها DAAD است. استفاده از DAAD یکی از بهترین و ساده ترین راه ها برای اخذ بورسیه است. DAAD توسط وزارت آموزش و پرورش آلمان حمایت می شود. این شرکت بورسیه های مختلفی را به طیف وسیعی از کشورهای سراسر جهان، شامل اکثر کشورهای انگلیسی زبان ارائه می کند. این سازمان بیش از 80 کمک هزینه برای تحصیل در حوزه ی اقتصاد دارد.
تحصیل در آلمان و وضعیت ویزای همراه
برخی از افرادی که مشغول به تحصیل در آلمان هستند تمایل دارند تا اعضای خانواده خود را نیز به این کشور آورده و در کنار آنها زندگی کنند. این افراد می توانند طبق قانون الحاق خانواده تقاضای پیوستن اعضای خانواده خود را بدهند تا آنها نیز به آلمان بیایند. اعضای خانواده شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال بوده و شامل پدر، مادر و یا سایر اعضای خانواده نمی گردد. در برخی کشورها امکان ورود همزمان شخص اصلی و همراه وجود دارد اما آلمان این شرایط را نداشته و ابتدا باید شخص اصلی به این کشور وارد شود و بعد از حدود 2 تا 3 ماه درخواست الحاق را ارسال کند. البته خود ویزای همراه نیز الزاماتی دارد که شخص همراه باید برای دریافت ویزا آنها را رعایت نموده و مدارک آن را تهیه نماید. به عنوان مثال شخص باید نشان دهد که هزینه زندگی برای یک سال به عنوان همراه را در حساب خود دارد و مشکل مالی برای این کار وجود ندارد.
شایان ذکر است برای درخواست این ویزای همراه تحصیلی آلمان بایستی الزاماتی رعایت شود که به شرح ذیل می باشد:
- دانشجویان بایستی اثبات نمایند که منابع مالی کافی برای تامین هزینه های زندگی خود و هر یک از همراهان خود را دارند.
- بایستی محلی که برای زندگی در نظر گرفته شده است که دارای فضای کافی برای همه افراد خانواده باشد.
- قبل از اخذ ویزای تحصیلی آلمان دانشجویان بایستی ازدواج نموده باشند.
- افرادی که قصد دارند برای همراهان خود درخواست ویزای الحاق به خانواده نمایند بایستی حداقل 18 سال سن داشته باشند.بهتر است همراهان حداقل در سطح زبان آلمانی A1 مدرک داشته باشند.
تحصیل در آلمان و وضعیت اقامت پس از تحصیل
همان طور که مستحضر هستید اقامت تحصیلی به واسطه تحصیل در آلمان یا هر رشته دیگری یک اقامت موقت بوده و تا پایان دوره ی تحصیل معتبر می باشد. این نوع اقامت هیچ اثری برای اقامت دائم آلمان و یا حتی تابعیت آلمان ندارد اما به شخصی که تحصیل خود را در آلمان به پایان برساند این اجازه داده می شود که برای مدت 18 ماه اقامت خود را تمدید نماید و به دنبال کار بگردد. حال این سوال به وجود می آید که آیا افرادی که در رشته مهندسی تحصیل نموده اند می توانند در این مدت شغل مناسبی پیدا کنند؟ باید گفت که فارغ التحصیلان رشته های مهندسی شانس بسیار بالایی برای یافتن کار دارند چون که کشور آلمان در رشته های مهندسی، IT و … با بحران نیروی کار مواجه است و این موضوع باعث می شود تا افراد به راحتی بتوانند شغل مناسبی پیدا کنند. فارغ التحصیلان رشته ی پزشکی در آلمان نیز با توجه به اینکه جمعیت آلمان رو به پیری است، بازار کار بسیار خوبی دارند.